Friday, 26 August 2011

Bagaikan Dibuli

Buli??mmg ternyata perkara ni berlaku pd diri aq...tp x la seteruk mne...cuma aq x suke tlg org bila hati ni x iklas.tp bukan setiap masa aq x ikhlas nk tlg..cuma time sesuatu perkara tu aq slalu kena buat,mulalah hati ni x ikhlas..bila x ikhlas,aq x merasakan nikmat menolong org..ok,stop!aq nk citer psl sorang senior aq ni,x pyh la nk sebut nama dia kt. sini,nnti malu pulak kan?dia ni mmg slalu mintak tlg dgn aq...tlg bg air la,tlg ambik ayam la,semualah!tp yg aq plg2 x puas ati time dia sroh aq amikkan ayam dia waktu aq tgh beratur(ayam tu utk lauk buke puase)maksudnya aq kena amik 2 ayam la,ayam aq dgn ayam dia..dia kata "kalau nk amik ayam tu sorok2 la sbb mungkin kak jue('chef' dlm asrama)nmpk"..mungkin mcm tu jugak la ayat dia..first time aq kena amik 2 ayam tu,aq rasa takot sbb nnti k. jue nmpk..sbb kalau dia nmpk,nnti dia akan tanya "kenape amik 2 ayam ni?!" padahal sorang kena amik 1 ayam je..tp,,fuhh!!nasib baek x kantoi!
nk tlg amikkan ayam tu perkara kecik je pon,tp senior tu sroh aq amikkan byk kali sampai aq merasakan diri aq ni kena buli!aq x suke!heyy,akk!kalau nk sroh org amikkan ayam,knape sy je yg kena?mentang2 la sy baek dgn akk,akk nk curi kesempatan pulak!akk ada kaki kan?ada tgn kan?so,tlg la jgn malas nk turun DM utk amik mknn..dh ada tn dgn kaki tu,gunalah kak..sy bukan x nk tlg,cuma sy x ikhlas nk tlg akk..first dgn second time sy tlg amikkan ayam akk,sy ikhlas..tp,bila dh msok third time,sy tros rasa x ikhlas nk tlg amikkan ayam akk..akk x fikir ke kalau senior lain buat kt akk mcm tu,mungkin akk akan merasakan apa yg sy rasa kak,so,tlg la kak,jgn amik kesempatan kt junior yg bdn kecik mcm sy ni lg..sy pun ada hati & perasaan kak
kalau akk mrh sy,maafkan sy kak..maafkan sy sgt2 sbb tulis psl akk kt dlm blog ni..SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN..semoga akk berubah lepas cuti raya ni...=>

Friday, 19 August 2011

siap buat blog

fuhh!siap pon..skunk ni,tinggal kene edit & post something je..aq hrp nabila dpt ajar aq cara nk edit blog dgn bertemakan warna purple & putih..kalau posting tu,maybe next time je la...=>