Saturday, 22 October 2011

Juara Nasyid ASAT 2011

Alhamdulillah..semua pengorbanan yg aq korbankan selama ni tlh membuahkan hasil yg memuaskan!SMK Raja Ali tlh t'pilih utk m'jd juara nasyid utk pertandingan ASAT(Anugerah Seri Asrama Terbilang) 2011!berguna jugak lah aq balik awal waktu cuti seminggu tu!walaupun sedih sbb balik awal,tp,,demi nasyid!aq balik lah jugak..sblom ni,slalunya dpt no.2..tp x sangka dpt jugak jd johan..terima kasih sgt2 kpd mama & k.keca atas segala tunjuk ajar yg tlh dicurahkan...maklumlah,,aq ni baru setahun jagung dlm nasyid...kiranya aq ni 'junior' la dlm nasyid..ok,tutup psl nasyid!aq nk bgtau yg aq gembira sgt2 dpt jumpa kwn2 lama waktu pegi ASAT tu,sape pegi ASAT tu,mmg beruntunglah dpt jumpa friends lama!aq dpt jumpa syuhada ismail ngan KAUTsar hasanah..hehe..walaupun jumpa sekejap je,tp dptlah jugak melepaskan kerinduan yg aq pendam selama ni...tp waktu nk b'tanding nasyid tu, aq dpt jumpa kautsar je,aq x nmpk pon btg idong syuhada..sedih yg amat!tp,x pe la..aq dpt jumpa syuhada hari sabtu tu je pon,x pe..aslkan jumpa!k lah..bye!eh jap2!sblom tu sy nk ucapkan tahniah kt peserta bola tampar SMK Raja Ali ngan Chorus Speaking sbb dpt "Naib Johan"..congrats!kepada peserta bola jaring,jgn putus asa!kuatkan semangat!kalah sekali bukannya kalah selama2nya!k..dah! bye!

Friday, 21 October 2011

Fitnah 1 Azam!!

aq x suke fitnah!hate this!majoriti dlm kelas 1 azam fikir aq jealous dgn suara siti aisyah! kalo aq kate aq x jealous,nmpk sgtlah menipu kan?tp,,,dorang sangka aq dengki dgn aisyah!hey korang!aq x pernah pon dengki kt die!waktu ustazah suruh die wat tarannum tu,lepas die,giliran aq pulak.. itulah yg sering berlaku..tp,,aq wat tarannum sekadar utk mencuba,bukan sbb aq nk jd lebih baek drpd die!tapi aq x sangka ada "BATU API" kt dlm kelas 1 azam yg cuba memburuk-burukkan aq kt siti aisyah & siti aisyah pon setuju dgn "BATU API" tersebot..hish!bengang!bengang!yg pasal aq sroh aisyah diam waktu die tgh nyanyi tu,aq bukannya mrh kt die,aq cuma x nak die bukak aurat(suara) dpn laki(afif)...lagi2 dia duduk pon sebelah afif & mungkin dh byk lagu dia menyanyi depan afif & dh buat afif tergoda..truthly,aq syg kwn2 aq...aq x nk korang dedah aurat..tlg lah fhm keadaan aq skunk ni...aq rasa,sampai sekarang masih ada lg org yg buruk sangka dgn aq..korang,aq mintak tlg sgt2 jgn fikir lg psl bende tu..kpd siti aisyah:aisyah,aq bukannya dengki kt kau..cuma aq x nk ko dedah suara depan afif..tu je..lainlah kalo afif x dtg..ko nyanyilah puas2..syg kau...dan kepada "BATU API" yg suke buat citer tu,ko x tkot dosa ke hah?!kau lah yg buat "ikatan silatrrahim" antara aq dgn aisyah TERPUTUS!ko tau x perbuatan kau tu berdosa!ko nk byk dosa sgt kan?buat la lg...dosa kau bukan dosa aq..ko nk jumpa aq face to face pon boleh utk mintak maaf dgn aq..bukan dgn aq je,tp dgn aisyah sbb ko dh wat die setuju dgn kata2 kau tu..ok!aq nk blah!assalamualaikum

Tuesday, 4 October 2011

Merah & Gatal Mata!!!!!

sejak balik rumah je,tros gatal mata..bila dh garu tu,x hilang jugak!biasanya hilang rasa gatal tu bila dh kene garu..x tau la kenapa kali ni x hilang gatal..makin gatal adalah!dh la gatal,merah pulak tu..lebih kurang je dgn conjunctivitis..aq nk sapu "eye mo" atau apa2 ubat mata..tp,,tkot! sbb nnti pedih..haha..pengecut jugak aq ni..tp sekarang ni dh x gatal sbb tgn ni x usik mata lg.. aq hrp aq boleh jaga tgn ni drpd menyentuh mata..selagi x hilang warna merah kt mata ni,selagi tu aq x nk sentuh dan x akan sentuh..k lah,habis!